risenta 1d

Snabblunch? Här kommer en enkel och supergod asiatisk sallad med sesamfrön🥢

Äggula colotter

Frasigt mandelpajskal och härligt gula ägg; både söta att titta på och smaskiga att äta.

  • Tid: 30min + 35min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa alla ingredienser förutom ägget till pajdegen i en matberedare. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en jämn deg.
3. Tryck ut degen i fyra små portionsformar.
4. Förgrädda pajskalet ca 15 min i mitten av ugnen. Tag ut och sänk värmen till 175°.
5. Skölj och strimla löken. Fräs i olja i en stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 min.
6. Fyll lök, spenat, crème fraiche och timjan i pajskalet.
7. Knäck ett ägg i varje form och krydda med salt och peppar.
8. Baka i mitten av ugnen ca 15-20 min tills äggvitan stelnat. Gulan får gärna vara lös.

Ingredienser
  • Pajdeg:
  • 2 dl Risenta mandelmjöl
  • 1 dl Risenta hirsflingor
  • 2 msk Risenta sesamfrö
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  •  
  • Fyllning:
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 påsar färsk bladspenat (130 g)
  • 8 msk crème fraiche
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 4 ägg olivolja flingsalt och nymald svartpeppar