risenta 3d

Skafferiets gul(d)klimp! Visste du att alla våra produkter är 100% klimatkompenserade? 🌱Läs gärna mer på: risenta.se/gron-planet

Ärt- och bönguacamole

En matigare guacamole som är god som dipp eller tillbehör till det mesta

  • Pers/st: 4-6 port

Gör så här:

  • Blötlägg bönorna på morgonen och koka dessa på kvällen enligt anvisning på förpackningen.

  • Smält smöret och fräs löken mjuk på svag värme ca 15 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare några minuter.
  • Koka ärtorna hastigt, häll av vattnet. Mixa i matberedare tillsammans med stora vita bönor, lök, hackad mynta, avokado. Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
  • Strö över lite grovhackad gräslök.
Ingredienser
  • 2 dl Risenta stora vita bönor, kokta
  • 1 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 avokado, delad i mindre bitar
  • 1 kruka mynta
  • Salt och svartpeppar
  • Saften från ½ lime
  • Gräslök