risenta 0d

Nu börjar vårt frukosterbjudande närma sig sitt slut, där du samlar poäng när du köper dina frukostfavoriter. En produkt = en poäng. Läs mer via länken i vår profil 💛

Aubergine”sill”

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Koka upp ingredienserna till ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Dela auberginen på längden, skär i klyftor och dela till lagom stora portionsbitar. Koka upp i saltat vatten ungefär 3-4 minuter. Det är bättre att konsistensen blir lite al dente. Kyl ner snabbt i kylskåp. Lägg i en glasburk och låt stå i kylskåp över natten.


Tips! Blötlägg och koka 1-2 dl kidneybönor och tillsätt i lagen för lite extra smak och färg.

Det går också alldeles utmärkt att blanda de inlagda auberginebitarna med en krämig smaksatt röra. Smaksätt med exempelvis äpple, pepparrot, gräslök, basilika, vitlök, örter.


Ingredienser
  • 2 mindre auberginer
  •  
  • Inläggningslag:
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 dl skivad morot
  • ½ citron i skivor
  • ½ dl salladslök, strimlad
  • Ev. 1-2 dl Risenta kidneybönor