risenta 0d

Banan + pannkaka + chia?🥞🍌Unna dig något superenkelt, proteinrikt och gott!

Baguette med mörk choklad och melonkärnor

Baguette på ett nytt spännande sätt!

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör tills jästen löst sig.
2. Häll i salt, olja och mjöl och arbtea degen smidig i matberedare i ca 15 minuter (eller knåda förhand i 30 minuter).
3. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
4. Grovhacka den mörka chokladen.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda försiktigt in den hackade chokladen och hälften av melonkärnorna.
6. Skär degen i 3 lika stora delar.
7. Skruva sedan degen till 20 cm långa snurror. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 1 timme.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Pensla baguetterna med ägg och garnera med resten av melonkärnorna. Strö gärna på lite mjöl för en rustikare känsla.
10. Grädda baguetterna i 5 minuter. Ställ in en kopp med vatten på botten av ugnen för att brödet ska få en krispigare yta. Var noga med att stänga ugnsluckan snabbt. Grädda 5 minuter, sänk temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.

Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, knappt ljummet
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 200 g grovhackad mörk choklad (85 %)
  • 1 dl Risenta melonkärnor
  • 1 uppvispat ägg