risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Baguette med mörk choklad och melonkärnor

Baguette på ett nytt spännande sätt!

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör tills jästen löst sig.
2. Häll i salt, olja och mjöl och arbtea degen smidig i matberedare i ca 15 minuter (eller knåda förhand i 30 minuter).
3. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
4. Grovhacka den mörka chokladen.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda försiktigt in den hackade chokladen och hälften av melonkärnorna.
6. Skär degen i 3 lika stora delar.
7. Skruva sedan degen till 20 cm långa snurror. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 1 timme.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Pensla baguetterna med ägg och garnera med resten av melonkärnorna. Strö gärna på lite mjöl för en rustikare känsla.
10. Grädda baguetterna i 5 minuter. Ställ in en kopp med vatten på botten av ugnen för att brödet ska få en krispigare yta. Var noga med att stänga ugnsluckan snabbt. Grädda 5 minuter, sänk temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.

Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, knappt ljummet
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 200 g grovhackad mörk choklad (85 %)
  • 1 dl Risenta melonkärnor
  • 1 uppvispat ägg