risenta 4d

Vi 💛 Gröt! Vår Frögröt har en bas av Steel Cut Oats (klippt havre) som gör att gröten behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning. Det gör att den får en fastare konsistens än traditionell havregrynsgröt.

Belugalinser med kokt västerhavstorsk

  • Tid: 1h + 30 min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°C. Dela tomaterna, lägg dem i en ugnsform, salta och peppra. Ringla över lite olivolja och låt dem baka i ugnen i ca 1,5 timme.

Fräs den hackade löken mjuk i lite smör, tillsätt linser och häll på vatten så att det precis täcker. Sjud linserna i ca 15 minuter.

Stek smålökarna gyllene i olja och smör, smaka av med salt och peppar.

Koka upp ca 1 l vatten, salta och sjud torsken försiktigt i ca 6–8 min eller tills innertemperaturen är 50° C.

Häll av linserna och smaka av med salt, peppar, citronjuice, en klick smör, plockad timjan och hackad persilja.

Servera i djup tallrik.

Ingredienser
  • 12 cocktailtomater
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl belugalinser
  • 1 schalottenlök, nhackad 1 vitlöksklyfta, nhackad
  • 1 msk smör
  • 1 knippe timjan
  • 1 dl bladpersilja, hackad 12 steklökar, skalade
  • 1 msk smör
  • 4 bitar torskrygg à 170 g st salt och peppar