risenta 0d

Nu börjar vårt frukosterbjudande närma sig sitt slut, där du samlar poäng när du köper dina frukostfavoriter. En produkt = en poäng. Läs mer via länken i vår profil 💛

Belugalinser med kokt västerhavstorsk

  • Tid: 1h + 30 min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°C. Dela tomaterna, lägg dem i en ugnsform, salta och peppra. Ringla över lite olivolja och låt dem baka i ugnen i ca 1,5 timme.

Fräs den hackade löken mjuk i lite smör, tillsätt linser och häll på vatten så att det precis täcker. Sjud linserna i ca 15 minuter.

Stek smålökarna gyllene i olja och smör, smaka av med salt och peppar.

Koka upp ca 1 l vatten, salta och sjud torsken försiktigt i ca 6–8 min eller tills innertemperaturen är 50° C.

Häll av linserna och smaka av med salt, peppar, citronjuice, en klick smör, plockad timjan och hackad persilja.

Servera i djup tallrik.

Ingredienser
  • 12 cocktailtomater
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl belugalinser
  • 1 schalottenlök, nhackad 1 vitlöksklyfta, nhackad
  • 1 msk smör
  • 1 knippe timjan
  • 1 dl bladpersilja, hackad 12 steklökar, skalade
  • 1 msk smör
  • 4 bitar torskrygg à 170 g st salt och peppar