risenta 1d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Bolognese med belugalinser och parmesan

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint och fräs i olja i en stekgryta tills löken mjuknat. Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Krydda med honung, balsamvinäger, oregano, basilika, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om då och då och späd med mer vatten vid behov.

Koka pastan i saltat vatten.

När linserna är mjuka är bolognesen klar. Servera med den nykokta pastan och riv över rikligt med parmesan.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Bönpasta Fettuccine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl Risenta Belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Olivolja att steka i
  • Parmesan till servering