risenta 0d

Starta dagen med vår mumsiga frögröt och toppa med bär och frukt🍓😍

Bönlasagne med aubergine och tofu

Lasagne på vår bönlasagne med smak av tomat, toppad med basilikaolja.

  • Tid: 30min + 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °C

Gör en tomatsås: Stek lök och en vitlöksklyfta försiktigt i lite olivolja och tillsätt krossade tomater och 1 dl vatten. Lägg i torkad basilika. Låt det småputtra i 30 minuter på låg värme, smaka av med salt och peppar.

Medan tomatsåsen puttrar: stek aubergineskivorna i rikligt med olivolja, salta och peppra.

Varva lasagneplattor, tomatsås, aubergine och lite smulad tofu i en ugnsfast form i minst tre lager. Grädda lasagnen i ugnen i 45 minuter på 175 °C.

Under tiden förbereder du basilikaoljan. Med en stavmixer, mixa 1 dl olivolja med ett knippe basilika och en riven vitlöksklyfta till en slät grön olja. Servera gärna lasagnen med en fräsch sallad och basilikaoljan som ett gott tillbehör.

Ingredienser
  • 1 paket Risenta bönlasagne
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 gram)
  • 1 dl vatten
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 aubergine, skivade
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 kruka färsk basilika
  • 100 gram smulad tofu
  • 1 dl olivolja + till stekning
  • Salt och svartpeppar