risenta 2d

Äntligen tid för att binda kransar, dansa runt midsommarstången och inte minst äta gott. Har du missat något till midsommarbordet? Ett sista minuten-tips är ett härligt fröknäcke. Våra färdiga mixer är klara på en timme och finns i smakerna chia, grönkål och rotfrukter. Glad midsommar! #risenta #midsommar

Bönpasta med tomatsås och honungs­rostade grönsaker

Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Fräs hackad gul lök och pressad vitlök i olja utan att det tar färg. Häll i krossade tomater och koka ihop i ca 15 minuter. Mixa såsen med lite crème fraîche. Vänd ner den grovhackade basilikan och smaka av med salt och peppar.

Skala och dela grönsakerna i stora bitar, klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta ca 15 minuter, ta ut och ringla över honung och lite färsk timjan. Rosta ytterligare 10 minuter. 

Koka bönpastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda nykokt bönpasta med rotfrukterna och ringla över tomatsåsen.

EXTRA GOTT - toppa gärna pasta­rätten med massa riven parmesan, lättrostade pinjenötter och färsk basilika! 

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta bönpasta
  • 1 kg blandade rotfrukter
  • (tex sötpotatis, butternutpumpa, morot, palsternacka)
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ kruka timjan
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk crème fraîche
  • ½ kruka basilika
  • Salt och peppar
  • Olja till fräsning