risenta 7d

TÄVLING! Risenta ❤️ Tjejmilen. Upplev en dag full av energi, glädje och girl power med någon du tycker om den 1 september i Stockholm! För att ha chans att vinna 2 startplatser behöver du bara skriva vilken vän du vill ta med dig och motivera varför du vill springa Tjejmilen med henne. Vi väljer ut 12 vinnare den 14 augusti. Regler: länk i bio.

Bönpasta med tomatsås och honungs­rostade grönsaker

Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Fräs hackad gul lök och pressad vitlök i olja utan att det tar färg. Häll i krossade tomater och koka ihop i ca 15 minuter. Mixa såsen med lite crème fraîche. Vänd ner den grovhackade basilikan och smaka av med salt och peppar.

Skala och dela grönsakerna i stora bitar, klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta ca 15 minuter, ta ut och ringla över honung och lite färsk timjan. Rosta ytterligare 10 minuter. 

Koka bönpastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda nykokt bönpasta med rotfrukterna och ringla över tomatsåsen.

EXTRA GOTT - toppa gärna pasta­rätten med massa riven parmesan, lättrostade pinjenötter och färsk basilika! 

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta bönpasta
  • 1 kg blandade rotfrukter
  • (tex sötpotatis, butternutpumpa, morot, palsternacka)
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ kruka timjan
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk crème fraîche
  • ½ kruka basilika
  • Salt och peppar
  • Olja till fräsning