risenta 1d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Bowl med avokado och moringakräm

En grön, härlig och framförallt supergod bowl med vår Frösotto som bas tillsammans med krämig avokado och massor av andra gröna godsaker.

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Frösotto
Hetta upp rapsolja i en panna. Fräs blandningen i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på vatten och småkoka i ca 15 minuter under lock, rör om och då. 

Avokado- och moringakräm
Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Häll i olivolja och mixa med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp allt i en skål och toppa med avokado, zucchini, sugar snaps eller ditt val av topping.

Recept, foto och styling av Diana Dontsova (Diadonna).

Ingredienser
  • Bowl:
  • 1 pkt Risenta Frösotto
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  •  
  • Avokado- och moringakräm:
  • 1 avokado
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 lime, saften
  • en liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk moringa (pulver)
  • 1-2 tsk honung
  • salt
  • peppar
  •  
  • Förslag till topping:
  • 1/2 avokado
  • 1/3 zucchini (spaghettiform)
  • 1-2 dl kokta ärtor
  • salladsblad (bladspenat och
  • ruccola)
  • sugarsnaps
  • salladslök
  • 8 friterad jalapenos
  • skivad lime
  • Risenta svarta sesamfrö
  • flingsalt