risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Brännvinsbröd med gojibär

Ett kryddigt bröd som passar bra till soppa, fisk och skaldjur, eller bara med smör och en skiva vällagrad ost i all sin enkelhet.

  • Tid: 75min
  • Pers/st: 1 limpa

Gör så här:

Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap. Rör om ordentligt. Häll smeten i formen. Grädda brödet i 175° i ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart.

Ingredienser
  • 1 dl Risenta dinkelflingor
  • 7 dl grahamsmjöl
  • ½ dl Risenta linfrön
  • ½ dl Risenta solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk stött kummin
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl russin
  • 1 dl Risenta gojibär
  • 7 dl filmjölk
  • 3 msk brännvin
  • ½ dl sirap
  • 1 dl Risenta solroskärnor till att bröa formen