risenta 0d

Är du inte så förtjust i Janssons? Testa att rosta potatisklyftor med skal och dippa i paprikahummus. En mättande och god smakkombo så här i jultider, eller vilken dag som helst! Recept i bio.

BULGURBLANDNING

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Det här är en matig och spännande blandning av bulgur, gröna linser, rött ris, vildris och pumpakärnor som har en härlig smak av tomat och chili. Blandningen kokas enkelt och räcker till ca. 4-6 portioner. Efter 10 minuter har du ett gott smakrikt tillbehör som passar till kyckling eller ugnsrostade grönsaker. Självklart har vi bara 100% naturliga råvaror våra blandningar.

Såhär tillagar du hela påsen bulgurblandning (300 g)
1. Hetta upp 1 msk neutral olja i kastrull.
2. Fräs grynblandningen i 1–2 minuter på medelhög värme.
3. Tillsätt 5 dl vatten och 1 tsk salt och koka i 10 min.

Serveras förslagsvis med stekta kycklingfileér eller ugnsrostade grönsaker, yoghurtsås och sallad.

Ingredienser
  • Risenta Bulgurblandning
  • stekta kycklingfiléer
  • yoghurtsås
  • sallad