risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Carbonara med svamp och ugnsbakade tomater

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och ringla över olivoljan. Baka tomaterna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Koka pastan och häll av vattnet.

Stek svampen tillsammans med hackad lök och vitlök i olja. Stek tills vätskan från svampen kokat bort och den fått lite färg. Blanda med den kokta pastan.

Vispa ihop äggulor, vispgrädde och parmesan. Rör ihop med pastan och svampen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja, de ugnsbakade tomaterna och gärna lite extra parmesan.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Bovete Penne
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 500 g skogschampinjon
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad persilja
  • Olivolja att steka i