risenta 11d

Skulle du också vilja äta mer av bönor, linser och kikärtor men tycker det är svårt att hinna med? Du kan enkelt förbereda veckan genom att blötlägga och koka dina bönor redan idag. Färdigkokta håller de sedan fint i kylen i 3–4 dagar. Frys också en eller ett par portioner så att du har färdigkokta bönor och kikärtor att kunna ta fram och snabbt göra nya rätter av 😊

Chili på svarta bönor

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Blötlägg bönorna i minst åtta timmar. Strimla löken och vitlöken. Fräs det i en gryta i olja tillsammans med kryddorna. Häll på krossade tomater, bönor och saften av en lime, koka ihop i ca en timme tills bönorna är färdiga, det gör inget om de kokar sönder lite. Smaka av med chili, salt och peppar. Servera gärna med avokado, tomat och färsk koriander.

Ingredienser
  • 500 g Risenta svarta bönor
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1 lime
  • chili
  • salt
  • peppar