risenta 4d

Så här såg det ut när Clara Henry öppnade sin gula låda från Risenta. Se hela filmen på Claras Youtube-kanal. #engulvecka

Durrafrukost-bullar

Dessa goda frukostbullar gör du snabbt och enkelt. Degen ska vara rejält kladdig. Använd lite rapsolja i händern när du formar till bullar. Lägg i en form med kant så att bullarna får lite stöd.

  • Tid: 1h 20 min
  • Pers/st: 10-12 st

Gör så här:

  1. Häll kokande vatten över chiafröna och låt svälla ca 10 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung.
  4. Använd en elvisp och häll i vattnet i de torra ingredienserna tillsammans med chiafröna. Vispa ca 5 minuter.
  5. Låt degen svälla ca 10 minuter.
  6. Häll ut degen på bakbord med lite durramjöl. Använd oljiga händer.
  7. Dela degen i två längder och sedan varje längd i ca 6 bitar.
  8. Forma till bullar och vänd i frön. Lägg på smörpapper i en form med kanter. 
  9. Låt jäsa ca 30 minuter. 
  10. Grädda i 190° ca 20 minuter. 
  11. Låt svalna innan servering.
Ingredienser
  • 1/2 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • Garnering: sesamfrö, vallmofrö, pumpa-eller solrosfrö