risenta 3d

Äntligen! Nu finns vår nya spaghetti i en ICA-butik nära dig. Med en perfekt blandning av majs, linser och ärtor har vi lyckats med konststycket att skapa en pasta som vi är säkra på blir en ny vardagsfavorit, till och med hos de allra yngsta, kräsnaste kritikerna i familjen.

Durrafrukost-bullar

Dessa goda frukostbullar gör du snabbt och enkelt. Degen ska vara rejält kladdig. Använd lite rapsolja i händern när du formar till bullar. Lägg i en form med kant så att bullarna får lite stöd.

  • Tid: 1h 20 min
  • Pers/st: 10-12 st

Gör så här:

  1. Häll kokande vatten över chiafröna och låt svälla ca 10 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung.
  4. Använd en elvisp och häll i vattnet i de torra ingredienserna tillsammans med chiafröna. Vispa ca 5 minuter.
  5. Låt degen svälla ca 10 minuter.
  6. Häll ut degen på bakbord med lite durramjöl. Använd oljiga händer.
  7. Dela degen i två längder och sedan varje längd i ca 6 bitar.
  8. Forma till bullar och vänd i frön. Lägg på smörpapper i en form med kanter. 
  9. Låt jäsa ca 30 minuter. 
  10. Grädda i 190° ca 20 minuter. 
  11. Låt svalna innan servering.
Ingredienser
  • 1/2 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • Garnering: sesamfrö, vallmofrö, pumpa-eller solrosfrö