Våra färdiga blandningar gör det lätt att vara kreativ i köket. Favoriten lins- & orzoblandning är kryddig, mättande och passar perfekt till fisk eller skaldjur. #gulanyheter #risenta

Risenta 0 timmar sen

Har du testat våra bönsnacks och frukt- och nötbitar? Perfekta små mellanmål som bara innehåller naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Just nu kan du köpa 2 valfria för 30 kronor på Pressbyrån.

Risenta 4 dagar sen

De senaste åren har grönkål gått från att främst vara dekoration på julbordet till att toppa kostrådgivarnas listor över supermat. Det beror förmodligen på att grönkålen är fullproppad med järn, C-vitamin och lutein men också för att det är så himla gott. Du har väl förresten inte missat vårt nya fröknäcke med grönkål?

Durrafrukost-bullar

Dessa goda frukostbullar gör du snabbt och enkelt. Degen ska vara rejält kladdig. Använd lite rapsolja i händern när du formar till bullar. Lägg i en form med kant så att bullarna får lite stöd.

  • Tid: 1h 20 min
  • Pers/st: 10-12 st

Gör så här:

  1. Häll kokande vatten över chiafröna och låt svälla ca 10 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung.
  4. Använd en elvisp och häll i vattnet i de torra ingredienserna tillsammans med chiafröna. Vispa ca 5 minuter.
  5. Låt degen svälla ca 10 minuter.
  6. Häll ut degen på bakbord med lite durramjöl. Använd oljiga händer.
  7. Dela degen i två längder och sedan varje längd i ca 6 bitar.
  8. Forma till bullar och vänd i frön. Lägg på smörpapper i en form med kanter. 
  9. Låt jäsa ca 30 minuter. 
  10. Grädda i 190° ca 20 minuter. 
  11. Låt svalna innan servering.
Ingredienser
  • 1/2 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • Garnering: sesamfrö, vallmofrö, pumpa-eller solrosfrö