Välkommen Bönlasagne, vår kanske allra mest efterlängtade nyhet. Lasagneplattorna är ekologiska, helt glutenfria och självklart supergoda. #gulanyheter #risenta

Risenta 15 timmar sen

Sugen på en utmaning? Risenta är med och sponsrar Stockholm Tunnelrun och vi har 10 startplatser att dela ut. För att tävla måste du vara över 18 och skriva en kort motivering i kommentarsfältet. Vi väljer ut 10 vinnare på onsdag 1 mars. Sista anmälningsdatum för vinnarna är 3 mars. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till!

Risenta 4 dagar sen

Vad är #engodaremorgon för dig? Vår nya granola är ekologisk, supergod och helt utan tillsatt socker.

Durrafrukost-bullar

Dessa goda frukostbullar gör du snabbt och enkelt. Degen ska vara rejält kladdig. Använd lite rapsolja i händern när du formar till bullar. Lägg i en form med kant så att bullarna får lite stöd.

  • Tid: 1h 20 min
  • Pers/st: 10-12 st

Gör så här:

  1. Häll kokande vatten över chiafröna och låt svälla ca 10 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung.
  4. Använd en elvisp och häll i vattnet i de torra ingredienserna tillsammans med chiafröna. Vispa ca 5 minuter.
  5. Låt degen svälla ca 10 minuter.
  6. Häll ut degen på bakbord med lite durramjöl. Använd oljiga händer.
  7. Dela degen i två längder och sedan varje längd i ca 6 bitar.
  8. Forma till bullar och vänd i frön. Lägg på smörpapper i en form med kanter. 
  9. Låt jäsa ca 30 minuter. 
  10. Grädda i 190° ca 20 minuter. 
  11. Låt svalna innan servering.
Ingredienser
  • 1/2 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • Garnering: sesamfrö, vallmofrö, pumpa-eller solrosfrö