risenta 4d

Vi 💛 Gröt! Vår Frögröt har en bas av Steel Cut Oats (klippt havre) som gör att gröten behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning. Det gör att den får en fastare konsistens än traditionell havregrynsgröt.

Falafel

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 30-40 st

Gör så här:

Mixa hälften av kikärtorna till en slät smet. Tillsätt resterande mängd och mixa lite kortare så att smeten får lite tuggmotstånd.

Blanda med lök, persilja, salt, spiskummin, majsmjöl och vatten. Färsen ska kännas fuktig. Låt stå ca 30 minuter. Värm frityrolja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180°C. Forma bollar och lägg några åt gången i frityroljan. När de är lite gyllenbruna och flyter upp till ytan är de färdiga.


Tips: Servera med fefferoni, syrad lök och stark tomatsås.

Ingredienser
  • 500 g kikärtor, blötlagda minst 12 timmar
  • 2 gula lökar (100 g), finhackad
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 1 msk salt
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 msk majsmjöl, Risenta
  • matolja till fritering