risenta 3d

Från oss alla, till er alla - här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en julig chiapudding 🎄✨

Fikonbollar med ingefära

Små, delikata och förförande goda!

  • Tid: 1h + 30 min
  • Pers/st: Ca 15 st

Gör så här:

1. Lägg fikonen i vatten och låt ligga minst 1 timme. Låt rinna av väl.
2. Dela fikonen i mindre bitar och mixa med mandelmjöl, kanel, kakao och riven ingefära. Låt stå kallt en stund.
3. Forma till små bollar och rulla i smält choklad.
4. Toppa med granola eller torkad frukt, nötter och frön efter smak.

Ingredienser
  • 1,5 dl Risenta mandelmjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk kakao
  • 12 st Risenta torkade fikon
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 100 g mörk choklad