risenta 0d

Den här chialimpan är full av nyttigheter! Den tar en stund att baka, men det är värt väntan kan vi lova 😉

Formbröd med kokosmjöl och nötter

Kokosmjölet och äggen gör dessa formbröd härligt matiga. Gott att rosta!

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 2 bröd

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölken.
2. Tillsätt resten av mjölken, salt och olja.
3. Rör ner ett ägg i taget och arbeta slutligen in kokosmjöl och vetemjöl.
4. Arbeta degen smidig, antingen 10 minuter för hand, eller 5 minuter i matberedare.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till 10 runda bullar. Lägg bullarna i 2 st (1,5 liters) avlånga brödformar som du klätt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter och värm under tiden ugnen till 225 grader.
8. Sikta lite mjöl över bröden och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter. Sänk värmen till 200 grader efter 20 minuter. Knacka försiktigt ut bröden ur formarna och låt svalna på galler under bakduk

Ingredienser
  • 4 dl Risenta kokosmjöl
  • ca 7-8 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummen standardmjölk
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g grovhackade Risenta cashewnötter eller hasselnötter