risenta 7d

TÄVLING! Risenta ❤️ Tjejmilen. Upplev en dag full av energi, glädje och girl power med någon du tycker om den 1 september i Stockholm! För att ha chans att vinna 2 startplatser behöver du bara skriva vilken vän du vill ta med dig och motivera varför du vill springa Tjejmilen med henne. Vi väljer ut 12 vinnare den 14 augusti. Regler: länk i bio.

GOTT OCH SNABBT ALTERNATIV TILL RISOTTO

Frösotto och Linsotto är ett helt nytt sätt att njuta av risotto. Här har vi ersatt en del av riset med gryner och fröer som ger en helt ny spännande textur. Med blandningen får du även en smakrik veganbuljong, och allt går på max 15 minuter, bra va?

En helt ny typ av risotto

Självklart har vi bara 100% naturliga råvaror i våra blandningar. Istället för att som i vanlig risotto med enbart ris, har vi istället bytt ut en del mot gryner och fröer. Tillsammans med en smakrik, veganbuljong, får du en nötig smak och en spännande textur. Riset är förkokt och sedan torkat, vilket gör att du enkelt kan svänga ihop en lyxig Frösotto och Linsotto på bara 10-15 minuter. 

Otto_rad1left
Otto_rad2left

Enkel tillagning

God mat får gärna gå fort att laga, och det har vi tänkt lite extra på. Tillagningen är snabb och enkel. Hetta upp 1-2 msk neutral olja i en kastrull, tillsätt blandningen och fräs 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan 5 dl vatten och låt småkoka i 10-15 minuter under lock, beroende på vilken typ av risotto du lagar. För en extra krämighet, rör gärna ner riven parmesanost, vego-ost eller havregrädde på slutet.

Otto_rad3left

Frösotto

Här har vi ersatt en del av risottoriset med solroskärnor och orzo (matgryn), och du får en härligt nötig smak i din Frösotto. Frösotton tillagar du på 15 minuter och den blir extra krämig med riven parmesan till. Servera gärna med små fina ärtor och grön sparris.

Linsotto

I vår Linsotto har vi bytt ut riset helt och istället fyllt på med gröna linser, matgryn och knapriga pumpakärnor, detta ger en ny spännande smak och textur till din Linsotto. Blandningen är förkokt och sedan torkad vilket gör att du kan laga en härlig Linsotto på bara tio minuter. 100% naturlig och med veganbuljong. Servera gärna med nystekt svamp.

Otto_rad4right