risenta 0d

Vi 💛 Gröt! Vår Frögröt har en bas av Steel Cut Oats (klippt havre) som gör att gröten behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning. Det gör att den får en fastare konsistens än traditionell havregrynsgröt.

Glöggkladdkaka med extra allt

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 1 kaka

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj en springform ca 23-24 cm i diameter med smör.
3. Smält smöret.
4. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
5. Tillsätt äggen ett i taget, och blanda väl.
6. Rör i vinglöggen.
7. Tillsätt mjöl och rismjöl och rör till en slät smet.
8. Rör ner nötter och tranbär, och häll smeten i formen.
9. Grädda i ugn, ca 15 min. Låt kakan kallna så att smöret får en fastare form innan du skär i den.

Tips! Blev det nötter och tranbär över? Hacka och blanda ihop dom med lite flytande honung och lägg på kakan.

Ingredienser
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Risenta rismjöl
  • 4 msk vinglögg
  • 2 dl hel Risenta cashewnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • Smör till formen
  • Florsocker att pudra över