risenta 5d

Från oss alla, till er alla - här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en julig chiapudding 🎄✨

Glöggkladdkaka med extra allt

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 1 kaka

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj en springform ca 23-24 cm i diameter med smör.
3. Smält smöret.
4. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker.
5. Tillsätt äggen ett i taget, och blanda väl.
6. Rör i vinglöggen.
7. Tillsätt mjöl och rismjöl och rör till en slät smet.
8. Rör ner nötter och tranbär, och häll smeten i formen.
9. Grädda i ugn, ca 15 min. Låt kakan kallna så att smöret får en fastare form innan du skär i den.

Tips! Blev det nötter och tranbär över? Hacka och blanda ihop dom med lite flytande honung och lägg på kakan.

Ingredienser
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Risenta rismjöl
  • 4 msk vinglögg
  • 2 dl hel Risenta cashewnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • Smör till formen
  • Florsocker att pudra över