risenta 0d

Starta dagen med vår mumsiga frögröt och toppa med bär och frukt🍓😍

Glutenfria kanelbullar

Finns det något godare än kanelbullar? De här glutenfria gör garanterat succé!

  • Tid: 90min
  • Pers/st: 12 st

Gör så här:

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37° grader. Smula ner jästen och rör i sockret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner mjölkblandningen. Degen är lös till en början- mer som en smet - men sätter sig under jäsning. Jäs under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200° grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord, bred ut smöret och fördela sockret och kanelen över degen. Rulla ihop till en lång rulle och skär i bitar om ca 5 cm. Låt bullarna jäsa i 20 minuter till. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i 6-8 minuter.

Ingredienser
  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl Risenta psylliumhusk
  •  
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0,75 dl råsocker
  • 0,5 dl kanel
  •  
  • ägg till pensling
  • pärlsocker