risenta 5d

TÄVLING! Du glömmer väl inte bort vår tävling Toppa maten? Dela med dig av ditt bästa toppa-tips under #toppamaten Vi drar en vinnare varje vecka som får ett presentkort på 1000 kr att handla mat för!

Glutenfria lussebullar med mandelmassa

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37° grader och blanda ner socker och saffran. Smula jästen och häll mjölkblandningen över. Rör ner mjölet och blanda till en jämn smet, låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Mixa ihop alla ingredienser till mandelmassan. Rulla små runda bullar och gör ett hål med tummen på undersidan. Peta in lite mandelmassa och nyp ihop degen så att ingen massa rinner ut. Grädda bullarna i 20-25 minuter och vänd dem i socker när de fortfarande är varma.

Ingredienser
  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 paket saffran
  • 25 g jäst
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • ½ dl psyllumhusk
  •  
  •  
  •  
  • Mandelmassa
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl socker
  • 1-2 msk vatten
  • ½ paket saffran