risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Glutenfri semla

Ljuvligt goda semlor som är helt glutenfria och fyllda med en egengjord mandelmassa som du rör ihop snabbt! Vill du göra minisemlor rullar du bara dubbelt små många bullar av degen.

  • Tid: 30 min + 50 min jästid
  • Pers/st: 8 semlor

Gör så här:

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37° grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda ner resten av ingredienserna till en slät smet. Konsistensen ska vara rätt lös, den blir tjockare när den jäst. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200° grader. Häll ut degen på mjölat underlag och dela upp i 8 bitar (eller 16 stycken för minisemlor). Rulla runda bullar och låt jäsa i 20 minuter till. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter (eller 5-6 minuter för minisemlor). Låt bullarna svalna innan du skär av toppen. 

Blanda ihop mandelmassan. Gröp ur inkråmet ut bullarna och blanda med mandelmassan. Fyll bullarna. Vispa grädde och spritsa eller klicka ut grädden på bullarna och toppa med locken. Pudra med florsocker och servera stolt! 

Ingredienser
  • Semmelbullar
  • 75 g smör
  • 2,5 dl havremjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 dl Risenta råsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl Risenta psyllumhusk
  • 1 dl Risenta rismjöl
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 ägg + 1 ägg till pensling
  •  
  • Mandelmassa
  • 4 dl Risenta mandelmjöl
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 2-4 msk vatten
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker