risenta 0d

Starta dagen med vår mumsiga frögröt och toppa med bär och frukt🍓😍

Gratäng med bönpasta och rökt lax

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Stek vitlöken i olivolja, tillsätt lök och fänkål och fortsätt steka ett par minuter. Rör i den tinade spenaten och smaksätt med salt och peppar. Såsen: Koka upp vatten och buljong, vispa ner färskosten, citronsaft och skal och red av med Maizena tills den är i béchamelsås-konsistens. Varva i en smord ugnsform sås, fettuccine, spenat och rökt lax. Avsluta med fettuccine och sås. Strö på lite riven gratängost och ugnsbaka ca 30 minuter i 200 ° tills den är gyllene. Toppa med basilika eller annat kryddgrönt. Servera med en tomatsallad.

Ingredienser
  • 1 frp Bönpasta fettucine grön
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 fänkål strimlad
  • 1 frp spenat 250 g, upptinad och väl avrunnen
  • salt och peppar
  • 200 g rökt lax, strimlad
  •  
  • Sås:
  • 7 dl vatten
  • 1 ½ grönsaksbuljongtärning
  • 200 g färskost
  • citronskal och saft från ½ citron
  • 100 g gratängost riven
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar