risenta 1d

Smarrig glutenfri semmelkladdkaka 🍩 Ingredienser (portioner 8-10 bitar): 125 g smör 2 1/2 dl Risenta mandelmjöl (ca 100 g) 1 tsk malen Santa Maria mald kardemumma 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl Risenta durramjöl 1 krm vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg Till garnering 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl hackad, rostad sötmandel Florsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Smörj en form med avtagbar kant 24 cm i diameter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Smält smör och låt kallna. 4. Blanda ihop alla torra ingredienser. 5. Vispa i ägg och smör. Blanda väl. 6. Häll i formen. 7. Grädda i 20-24 minuter, gott om den är lite kladdig.

Grillad lax med sparrissallad

Lyxig och fräsch sommarsallad!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Dela laxen i 4 delar (behåll skinnet).
2. Ta bort roten på sparrisen och dela den på mitten.
3. Förbered grillen och grilla sparrisen i ca 3 minuter.
4. Lägg ner sparrisen i en bunke och vänd ner ruccolan, olivoljan, vinägern, avokadon, hela coctailtomater och myntan. Rör runt försiktigt.
5. Halstra laxen på grillen med skinnsidan nedåt i ca 6 minuter. Vänd på laxen oxh låt ligga i ca 4 minuter.
6. Lägg allt på ett fint uppläggningsfat. Garnera med den hyvlade peccorinoosten och pumpakärnorna. Stänk på olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar precis innan servering.

Ingredienser
  • 600 g laxfilé
  • 2 knippen sparris
  • 1 ask coctailtomater
  • 2 avokado i skivor
  • 1 ask ruccolasallad
  • 1/2 kruka hackad mynta
  • Vit balsamvinäger
  • 100 g hyvlad peccorinoost
  • 3 msk olivolja
  • Risenta pumpakärnor
  • flingsalt och nymalen svartpeppar