risenta 1d

Snabblunch? Här kommer en enkel och supergod asiatisk sallad med sesamfrön🥢

Grillad sommarpizza

Alla älskar pizza. Och grillat! Här möts det bästa och godaste av två världar.

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Plocka kycklingen från benen och dela köttet i mindre bitar.
2. Strimla rödlöken och hacka vitlöken. Dela och gröp ut avokadon i mindre bitar.
3. Rör samman ajvar relish, tomatpuré och krydda med ett par droppar tabasco, salt och svartpeppar.
4. Kavla ut pizzadegen till tunna pizzor och lägg dem på lätt mjölat bakplåtspapper.
5. Fördela ajvarsåsen, kyckling, avokado, rödlök och vitlök över pizzan.
6. Riv fetaosten och strö över.
7. Krydda med salt och svartpeppar och strö pumpakärnor på toppen.
8. Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad. Grädda övriga pizzor på samma sätt.

Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 75 grader i väntan på att alla är färdiggräddade och servera därefter genast med ruccola på toppen och eventuellt mer pumpakärnor.

Tips! Har du ingen klotgrill går det såklart lika bra att baka pizzan i ugnen.

Ingredienser
  • ½ grillad kyckling
  • 1 stor rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 urgröpta och skivade avokado
  • 1 stor skivad tomat
  • 1 dl mild ajvar relish
  • 2 msk tomatpuré
  • Tabasco
  • Pizzadeg till 4 personer (köp färdig eller gör egen)
  • 200 g grovriven fetaost
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 1,5 dl Risenta pumpakärnor
  • Ruccola