risenta 1d

Den här grillade majsen med pumpaströssel är den perfekta kombinationen av sött, salt och lite kryddigt 🤤

Grön planet

– ett självklart val för oss

Vi vill ta ansvar för hela kedjan

Även om våra produkter har betydligt mindre klimatpåverkan än det mesta du kan stoppa i dig går det inte att undvika att även dessa behöver odlas, transporteras och förpackas för att nå dig i butiken. Vi tycker så här; man ska leva på räntan från jordens resurser, inte av kapitalet. Därför är det självklart för oss att återinvestera för den klimatpåverkan som vår verksamhet faktiskt har, hur klimatsmarta vi än försöker vara från början.

En ny märkning

Vi vill ta ansvar för hela kedjan från plantering av frön till en färdig Risentaförpackning i din butik, 100% klimatkompensation helt enkelt.

I samarbete med Zeromission

Vi bad U&We att gå igenom hela vår verksamhet och se hur stor miljöpåverkan vi faktiskt har i hela kedjan. Det är sedan Zeromission som är ansvarig för att sköta vår klimatkompensation genom sina projekt i Sydamerika. Den koldioxid som släpps ut från bondens energiförbrukning och transporter, båten som fraktar grödorna till Sverige, vår egen blandning och förpackning i Rotebro till våra säljares bilar, allt detta klimatkompenserar vi och omvandlar till träd i regnskogen i Peru och Mexiko.

Skyddar och planterar träd

Vi tycker det är otroligt häftigt att se vilken betydelse vårt bidrag faktiskt har för de regnskogsområden som annars riskerar skövlas. Kommande år planterar vi över 10 000 träd i Chiapas- och Oaxaca området i Mexiko och skyddar över 400 000 träd i Amazonas i östra Peru. Förutom den positiva miljöpåverkan av träden hjälper projekten till att utbilda småjordbrukare att odla hållbart på sina gårdar.

Så här ser vi till att det inte ska bli en negativ miljöpåverkan av någonting vi gör för att du ska kunna köpa och mumsa i dig Risentas produkter, allt vi tar ut sätter vi in igen. Och det känns helt enkelt så rätt för oss.