risenta 5d

Från oss alla, till er alla - här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en julig chiapudding 🎄✨

Havrefrallor med tranbär

Läckra och mättande frallor som passar lika bra på frukostbordet som i skidbacken.

Gör så här:

1. Rör ut jästen i vattnet i en degblandare eller köksassistent och tillsätt honung.
2. Blanda alla torra ingredienser utom tranbären.
3. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i degvätskan och kör allt i degblandaren eller köksassistent ett par minuter.
4. Tillsätt tranbär och låt degen svälla i ca 5 minuter.
5. Klicka ut på bakplåtspapper (eller använd oljiga händer).
6. Pensla med lite vatten och strö över solroskärnor och pumpakärnor.
7. Låt frallorna jäsa på plåten under bakduk i ca 75 minuter.
8. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 190° varmluft.
9. Låt svalna helt innan du skär i frallorna.

Ingredienser
  • 0,5 pkt jäst
  • 4 dl ljummet vatten (ca 30°)
  • 1 msk honung
  • 4,25 dl Risenta havremjöl
  • 1,5 dl Risenta bovetemjöl
  • 4 msk Risenta psylliumhusk
  • 1 msk Risenta linfrön
  • 1 msk Risenta solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 dl tranbär
  • Topping:
  • Risenta pumpakärnor
  • Risenta solroskärnor