risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Hurtbullar

Nyttiga och frasiga. Serveras med lingonsylt - inuti!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 18 st

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda alla torra ingredienser, förutom pumpakärnor, i en bunke.
3. Rör i filmjölk och sylt till en smet.
4. Klicka ut smet på två plåtar med bakplåtspapper. Använd två oljiga skedar till hjälp.
5. Strö pumpakärnor över smetklickarna.
6. Grädda i omgångar i mitten av ugnen i ca 20 min.

Ingredienser
  • 6 dl siktat rågmjöl
  • 1 dl Risenta havrekärnor
  • 1 1/2 dl Risenta vetegroddar
  • 1/2 dl Risenta linfrö
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl russin
  • 6 dl filmjölk
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl Risenta pumpakärnor