risenta 3d

Skafferiets gul(d)klimp! Visste du att alla våra produkter är 100% klimatkompenserade? 🌱Läs gärna mer på: risenta.se/gron-planet

Ingefärskex

Glutenfria och rejält frasiga kex som är perfekta som de är till en kopp kaffe, eller med ost och marmelad.

Gör så här:

1. Blanda bovetemjöl, kokosmjöl, rårörsocker, ingefära och vaniljpulver ordentligt i en bunke.
2. Smält smöret och häll det och grädden i mjölblandningen.
3. Knåda degen mjuk med händerna och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Lägg ett bakplåtspapper till ovanpå degen. Kavla ut till en rektangulär, ganska tunn platta.
5. Ta en kniv och skär igenom degen för att markera storleken på kexen.
6. Grädda i 175°C i ca 15 min.
7. Ta ut plåten, låt svalna och lägg upp på fat.

Ingredienser
  • 3 dl Risenta bovetemjöl
  • 1 dl Risenta kokosmjöl
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 1,5 msk malen ingefära
  • 0,5 msk vaniljpulver
  • 150 g smör
  • 1 dl grädde