risenta 0d

Här kommer ett recept på en god vallmokaka med mandel och citron. Och vet du vad det bästa är? Denna vallmokaka är helt glutenfri.✨

Ingefärskex

Glutenfria och rejält frasiga kex som är perfekta som de är till en kopp kaffe, eller med ost och marmelad.

Gör så här:

1. Blanda bovetemjöl, kokosmjöl, rårörsocker, ingefära och vaniljpulver ordentligt i en bunke.
2. Smält smöret och häll det och grädden i mjölblandningen.
3. Knåda degen mjuk med händerna och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Lägg ett bakplåtspapper till ovanpå degen. Kavla ut till en rektangulär, ganska tunn platta.
5. Ta en kniv och skär igenom degen för att markera storleken på kexen.
6. Grädda i 175°C i ca 15 min.
7. Ta ut plåten, låt svalna och lägg upp på fat.

Ingredienser
  • 3 dl Risenta bovetemjöl
  • 1 dl Risenta kokosmjöl
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 1,5 msk malen ingefära
  • 0,5 msk vaniljpulver
  • 150 g smör
  • 1 dl grädde