risenta 0d

Banan + pannkaka + chia?🥞🍌Unna dig något superenkelt, proteinrikt och gott!

Jordgubbstårta på maräng- och nötbotten

Denna sommartårta är glutenfri och innehåller inte så mycket socker. De nyttiga nötterna hjälper till att hålla GI-värdet inom ramarna. Visste du att jordgubbar är en utmärkt järnkälla?

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 8

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter.
3. Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv.
4. Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken! 5. Blanda ner nötterna och socker.
6. Bred ut smeten i cirkeln.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
8. Lossa bottnen när den kallnat.
9. Vispa grädden lätt och bre den över bottnen. Garnera tårtan med jordgubbar och citronmeliss.

Ingredienser
  • 1 dl Risenta cashewnötter
  • 1 dl Risenta valfria nötter
  • 3 äggvitor
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar
  • Citronmeliss