risenta 1d

Smarrig glutenfri semmelkladdkaka 🍩 Ingredienser (portioner 8-10 bitar): 125 g smör 2 1/2 dl Risenta mandelmjöl (ca 100 g) 1 tsk malen Santa Maria mald kardemumma 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl Risenta durramjöl 1 krm vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg Till garnering 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl hackad, rostad sötmandel Florsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Smörj en form med avtagbar kant 24 cm i diameter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Smält smör och låt kallna. 4. Blanda ihop alla torra ingredienser. 5. Vispa i ägg och smör. Blanda väl. 6. Häll i formen. 7. Grädda i 20-24 minuter, gott om den är lite kladdig.

Jordgubbstårta på maräng- och nötbotten

Denna sommartårta är glutenfri och innehåller inte så mycket socker. De nyttiga nötterna hjälper till att hålla GI-värdet inom ramarna. Visste du att jordgubbar är en utmärkt järnkälla?

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 8

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter.
3. Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv.
4. Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken! 5. Blanda ner nötterna och socker.
6. Bred ut smeten i cirkeln.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
8. Lossa bottnen när den kallnat.
9. Vispa grädden lätt och bre den över bottnen. Garnera tårtan med jordgubbar och citronmeliss.

Ingredienser
  • 1 dl Risenta cashewnötter
  • 1 dl Risenta valfria nötter
  • 3 äggvitor
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar
  • Citronmeliss