risenta 3d

Skafferiets gul(d)klimp! Visste du att alla våra produkter är 100% klimatkompenserade? 🌱Läs gärna mer på: risenta.se/gron-planet

Kardemummaskorpor

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 48

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Värm mjölken fingervarm och vispa samman med ägget.
3. Smula jästen i en bunke och lös i degvätskan.
4. Vänd ner vätskan i de torra ingredinserna tillsammans med det rumstempererade smöret. Blanda ordentligt.
5. Låt svälla ca 10 minuter.
6. Rulla till bollar (använd extra rismjöl om det klibbar) och lägg på bakplåtspapper.
7. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
8. Grädda i 190° ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt bullarna vila ca 10 minuter. Dela med kniv eller bryt försiktigt isär.
9. Låt torka i 100° ca 2 timmar.

Tips! Låt skorporna vila innan du delar dem. Låt torka på låg temperatur länge för bäst resultat.

Ingredienser
  • 2 ½ dl Risenta durramjöl
  • ½ dl Risenta kokosmjöl
  • 2 dl Risenta rismjöl
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • ½ dl Risenta Psylliumhusk
  • 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 50 jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 g smör, rumstempererat