risenta 0d

@emmahenriksson vann vår frukosttävling #engodaremorgon. Vinsten? En drömfrukost. Så här gick det till när Emma överraskade pojkvännen John med ett äventyr på hög nivå.

Kikärtsbiffar med goda tillbehör

Ljuvliga små biffar man kan göra många av, de är goda kalla också!

  • Pers/st: 4 port

Gör så här:

  • Blötlägg kikärtorna på morgonen och koka dessa på kvällen enligt anvisning på förpackningen.

  • Mixa de kokta kikärtorna med buljong. Blanda ner purjolök, persilja, Maizena, spiskummin och fetaost. Tillsätt ev lite mer Maizena om konsistensen är för lös. Smaksätt med salt och peppar.
  • Forma färsen till små biffar och panera i sesamfrö. Stek dem i olja några minuter på varje sida.
  • Picklade rotfrukter: Koka upp ättikasprit, socker och vatten och häll över de strimlade rotfrukterna. Låt stå någon timme för bästa smak.
  • Blanda ihop yoghurtesåsen och servera tillsammans med biffar, picklade rotfrukter och en god sallad.
Ingredienser
  • 4 dl Risenta kikärtor kokta
  • 1/2 dl grönsaksbuljong utspädd
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 msk Maizena
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrö
  • Olivolja eller smör att steka i
  • Picklade rotfrukter:
  • Ingredienser:
  • 300 g rotfrukter, strimlade
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Yoghurtsås:
  • Ingredienser:
  • 2 dl matlagningyoughurt
  • 1 citron rivet skal från
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar