risenta 1d

Kom och fira Internationella müslidagen med oss på Norrmalmstorg! #müslidagen #müsli #risenta

Kikärtsbiffar med goda tillbehör

Ljuvliga små biffar man kan göra många av, de är goda kalla också!

  • Pers/st: 4 port

Gör så här:

  • Blötlägg kikärtorna på morgonen och koka dessa på kvällen enligt anvisning på förpackningen.

  • Mixa de kokta kikärtorna med buljong. Blanda ner purjolök, persilja, Maizena, spiskummin och fetaost. Tillsätt ev lite mer Maizena om konsistensen är för lös. Smaksätt med salt och peppar.
  • Forma färsen till små biffar och panera i sesamfrö. Stek dem i olja några minuter på varje sida.
  • Picklade rotfrukter: Koka upp ättikasprit, socker och vatten och häll över de strimlade rotfrukterna. Låt stå någon timme för bästa smak.
  • Blanda ihop yoghurtesåsen och servera tillsammans med biffar, picklade rotfrukter och en god sallad.
Ingredienser
  • 4 dl Risenta kikärtor kokta
  • 1/2 dl grönsaksbuljong utspädd
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 msk Maizena
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrö
  • Olivolja eller smör att steka i
  •  
  • Picklade rotfrukter:
  • Ingredienser:
  • 300 g rotfrukter, strimlade
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  •  
  • Yoghurtsås:
  • Ingredienser:
  • 2 dl matlagningyoughurt
  • 1 citron rivet skal från
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar