risenta 9d

Bästa mellanmålet för en dag på stranden? Chiapudding med kokos och jordgubbar såklart. Går supersnabbt att svänga ihop i färdiga portioner kvällen innan. Receptet finns på risenta.se

Kikärtsbiffar med hasselbackspotatis och champinjonsås

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered hasselbackspotatisen: lägg potatisen i en träsked och skär skivor ner till kanten. Lägg dem i kallt vatten i 30 minuter innan du bakar av dem. Pensla med lite smör eller olja, salta och peppra och kör i ugnen i ca 45 minuter.

Tillaga kikärtbiffarna enligt anvisningarna på paketet och forma en till två biffar per person. Stek i olja eller smör. 

Gör en champinjonsås: Stek svampen utan smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt smör och hackad lök och fräs i några minuter.Salta och peppra efter smak. Tillsätt grönsaksbuljong och grädde, låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills du fått önskad konsistens.

Glasera morötter: värm lite smör eller olja i en stekpanna, tillsätt morötterna och bryn på medelhög värme i ca 5 minuter.

Salta och peppra innan du tillsätter honung och steker dem till fin färg och konsistens. Pressa över lite citronsaft och låt det koka in. Lägg upp hasselbackspotatis, morötter, biffar, champinjonsås och toppa med hackade nötter och krasse eller solrosskott.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta kikärtsbiffar med hasselnöt & mandel
  • 100 g champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 skivade morötter
  • 1 msk honung
  • ½ pressad citron
  • 4–8 tvättade potatisar
  • Hackade mandlar och hasselnötter
  • Krasse eller solrosskott
  • Olja/smör till stekning