risenta 0d

Nu börjar vårt frukosterbjudande närma sig sitt slut, där du samlar poäng när du köper dina frukostfavoriter. En produkt = en poäng. Läs mer via länken i vår profil 💛

Kokos- och hallonpaj

Sanslöst smarrig! Söt kokos och syrlig citron i ett krämigt möte. Färska hallon toppar härligheten.

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 4-6 port

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till pajbotten. Lägg i en plastpåse och låt
vila i kylen i 1 tim.
2. Tryck ut degen i formarna och nagga botten med en gaffel. Låt formarna vila i kylen minst 1 tim.
3. Sätt ugnen på 200° och grädda i 12 min.
4. Vispa ihop alla ingredienser till mazarinfyllningen. Fördela i pajskalen och lägg på
hallon. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min tills pajen fått en fin gyllenbrun yta.
5. Ta ut och ringla över lite honung. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Ingredienser
  • Pajbotten:
  • 3 dl Risenta kokosmjöl
  • ½ dl Risenta sojamjöl
  • 185 g smör, kallt skuret i tärningar
  • 1 ägg
  •  
  • Fyllning:
  • 100 g mandelmassa, fint riven
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl Risenta råsocker
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 ägg
  • 1 citron, finrivet skal
  • 150-200 g hallon, att lägga på
  • 2 tsk flytande honung