risenta 3d

Skafferiets gul(d)klimp! Visste du att alla våra produkter är 100% klimatkompenserade? 🌱Läs gärna mer på: risenta.se/gron-planet

Kokosbiskvier med annanasfyllning

Lagom små och lagom söta biskvier med den perfekta smakkombinationen av kokos och ananas. Resultatet blir garanterat olagom gott!

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 15

Gör så här:

Bottnar:
1. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet och låt stå ca 10 minuter så att degen blir fastare.
2. Forma degen till 15 små bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Tryck till varje boll med tummen.
4. Grädda i 200 grader ca 10 minuter. Bottnarna ska vara krispiga på ytan, men mjuka i mitten. Låt svalna.

Annanasfyllning:
1. Finhacka ananasen och blanda väl med osten.
2. Bred fyllningen över bottnarna med en liten kniv. Försök få till en topp i mitten.
3. Ställ biskvierna i frysen ca 10 minuter.
4. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
5. Doppa biskvierna i chokladen så att ananasfyllningen täcks, men botten är bar.
6. Strö över lite strössel som dekoration om du vill. Förvara i kylskåp.

Ingredienser
  • Bottnar:
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 1/2 dl Risenta rårörsocker
  • 1/2 dl Risenta kokosmjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  •  
  • Ananasfyllning:
  • 2 torkade ananasringar
  • 100 g färskost
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 100 g vit choklad
  • Ev. strössel för dekoration