Våra färdiga blandningar gör det lätt att vara kreativ i köket. Favoriten lins- & orzoblandning är kryddig, mättande och passar perfekt till fisk eller skaldjur. #gulanyheter #risenta

Risenta 0 timmar sen

Har du testat våra bönsnacks och frukt- och nötbitar? Perfekta små mellanmål som bara innehåller naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Just nu kan du köpa 2 valfria för 30 kronor på Pressbyrån.

Risenta 4 dagar sen

De senaste åren har grönkål gått från att främst vara dekoration på julbordet till att toppa kostrådgivarnas listor över supermat. Det beror förmodligen på att grönkålen är fullproppad med järn, C-vitamin och lutein men också för att det är så himla gott. Du har väl förresten inte missat vårt nya fröknäcke med grönkål?

Kryddigt fröknäcke

Imponera på dina gäster, eller dig själv, med världens enklaste knäckebröd. Och kanske godaste!

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Ingredienser
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 1 dl Risenta linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • Övrigt:
  • flingsalt
  • blandade frön och kärnor
  • att toppa med