Nu har vi samlat smått och gott kring bönor, linser och kikärtor. Prova detta falafelrecept. Perfekt att ha i en brödklämma till picknicken! #IYP2016 #bönor #linser #kikärtor #falafel #bönköket #vegetarian Välkommen in i bönköket! http://www.risenta.se/falafel

Risenta 4 timmar sen

Nu har vi samlat smått och gott kring bönor, linser och kikärtor. Prova detta falafelrecept. Perfekt att ha i en brödklämma till picknicken! #IYP2016 Välkommen in i bönköket! http://www.risenta.se/falafel

Risenta 2 dagar sen

Trots sitt utseende är majs ett sädesslag. Majsmjöl är naturligt glutenfritt och snällt mot känsliga magar, både vuxnas och barns. Häng med på cook-along och baka ett amerikanskt majsbröd! http://bit.ly/294UhS0

Kryddigt fröknäcke

Imponera på dina gäster, eller dig själv, med världens enklaste knäckebröd. Och kanske godaste!

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Ingredienser
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 1 dl Risenta linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • Övrigt:
  • flingsalt
  • blandade frön och kärnor
  • att toppa med