Med nyheten Rosta själv Cashew, Pistage & Chia, kan du nu njuta av nyrostad granola i ditt eget kök! Rosta din egen granola med hjälp av Risentas mix. Du blandar mixen med vatten, olja, honung och salt. I den här blandningen tillsätter du även kardemumma, som ger en härlig smak. #rostasjälv #frukost #alltidfrukost #risenta

Risenta 3 timmar sen

Med nyheten Rosta själv Cashew, Pistage & Chia, kan du nu njuta av nyrostad granola i ditt eget kök! Rosta din egen granola med hjälp av Risentas mix. Du blandar mixen med vatten, olja, honung och salt. I den här blandningen tillsätter du även kardemumma, som ger en härlig smak. http://www.risenta.se/rosta-sjalv-granola

Risenta 3 dagar sen

Risentas granola Kardemumma, Hasselnötter och Blåbär är en smakrik granola som du kan äta till frukost, mellanmål eller varför inte en efterrätt? Prova med turkisk yoghurt och honung!

Kryddigt fröknäcke

Imponera på dina gäster, eller dig själv, med världens enklaste knäckebröd. Och kanske godaste!

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Ingredienser
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 1 dl Risenta linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • Övrigt:
  • flingsalt
  • blandade frön och kärnor
  • att toppa med