Välkommen Bönlasagne, vår kanske allra mest efterlängtade nyhet. Lasagneplattorna är ekologiska, helt glutenfria och självklart supergoda. #gulanyheter #risenta

Risenta 1 dagar sen

Är du nyfiken på vår gula mat? Perfekt, för just nu har ICA 25 % rabatt på alla våra Vegorätter, Bönpasta och Bönlasagne. Läs mer om kampanjen, hitta goda recept och ladda ner rabattkupongen här http://www.ica.se/recept/vego-vardagsmat-risenta/

Risenta 5 dagar sen

Yoghurtglass kan vara världens enklaste efterrätt. Fördela fet grekisk yoghurt i små skålar och ställ i frysen ca 1 h. Ta fram 10 min före servering och strö över hackade valnötter och ringla över honung. Klart! #dengulamaten #risenta

Kryddigt fröknäcke

Imponera på dina gäster, eller dig själv, med världens enklaste knäckebröd. Och kanske godaste!

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Ingredienser
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 1 dl Risenta linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • Övrigt:
  • flingsalt
  • blandade frön och kärnor
  • att toppa med