risenta 0d

Starta dagen med vår mumsiga frögröt och toppa med bär och frukt🍓😍

Lasagne med fetaost och pumpakärnor

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger, buljongtärning, honung och basilika. Salta och peppra. Rör om och koka tomatsåsen i ca 20 minuter på låg värme, gärna längre.

Fräs spenaten i olja och smaka av med salt och peppar.

Dags för bechamelsås. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, och låt koka upp. Salta och peppra.

Ta en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Varva tomatsås, spenat, lasagneplattor, pumpakärnor, bechamel och smulad fetaost. Börja och avsluta med bechamel. Strö på riven ost på toppen. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Garnera med lite färsk basilika och rostade pumpakärnor.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Bönlasagne
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 600 g krossade tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk honung
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 200 g färsk bladspenat
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 8–10 dl mjölk
  • 200 g fetaost
  • 1 dl Risenta Pumpakärnor
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Färsk basilika till garnering