risenta 5d

En pesto behöver varken köpas färdig eller vara dyr att göra. Testa vår pesto med solroskärnor som passar lika bra till salladen som till pastan. 🌱

Lax på pinne

Superenkelt, smaskigt och tjusigt. Det finns inget roligare sätt att få i sig omega-3!

  • Tid: 15min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

1. Skär laxen i tärningar (ca 2 x 2 cm).
2. Blanda soja, vinäger och sesamolja och häll i små skålar.
3. Hacka frön och nötter, rosta i en torr stekpanna och häll även detta i fina skålar.
4. Servera tillsammans med spetten. Börja med att trä en laxbit på toppen av spettet, dippa i dressingen och sedan i fröblandningen.

Servera gärna med pepparrotsröra
2 dl Turkisk yoghurt
pepparrot efter smak

Ingredienser
  • 450 g färsk odlad lax
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm sesamolja
  • 1 1-2 dl blandade frön och nötter, t ex Risenta sesamfrö, melonkärnor, cashewnötter, pumpakärnor etc.
  • träspett