risenta 5d

Från oss alla, till er alla - här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en julig chiapudding 🎄✨

Laxpasta med savoykål

Härligt krämig rätt med smaker som snabbt förflyttar dig till en solig dag i Medelhavet.

  • Tid: 20min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Koka Kikärtspastan enligt anvisning på förpackningen.
Fräs savoykål, lök, vitlök och i panna ett par minuter. Häll på grädden och låt koka samma ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tärna lax 2x2 cm. Stek i en annan panna tills gyllene i lite olja.
Blanda den kokta pastan med savoykål och grädde. Toppa med stekt lax, basilika och rivet citronskal. Servera med en citronklyfta.

Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  • 300 g savoykål strimlad
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 ½ dl grädde
  • Salt och peppar
  • 400 g laxfilé utan skinn
  • 2 msk olja
  • ½ kruka gräslök
  • Skalet från en halv citron