risenta 3d

Skafferiets gul(d)klimp! Visste du att alla våra produkter är 100% klimatkompenserade? 🌱Läs gärna mer på: risenta.se/gron-planet

Mandel- & kardemummakakor

Mandelmjöl görs av skalade mandlar som malts ner till ett fint mjöl. Det är helt naturligt fritt från gluten och passar utmärkt att baka med!

  • Pers/st: ca. 20 st

Gör så här:

Blanda smör, rårörsocker och honung. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, kardemumma och vanilj.

Forma till pingisstora bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i en mandel i mitten av varje kaka.

Grädda i 180°C i cirka 15 minuter.

Ingredienser
  • 50 g mjukt smör
  • 1/2 dl Risenta rårörsocker
  • 2 msk honung
  • 3 dl Risenta mandelmjöl
  • 1 dl Risenta kokosmjöl
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ca 20 mandlar