risenta 3d

Skafferiets gul(d)klimp! Visste du att alla våra produkter är 100% klimatkompenserade? 🌱Läs gärna mer på: risenta.se/gron-planet

Mandel- och hasselnötsbiffar, champinjonsås, hasselbackspotatis

Den klassiska söndagsmiddagen helt igenom vegetarisk

  • Tid: 60min + 30 min blötläggning
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °C

När du gör hasselbackspotatis, lägg potatisen i en träsked och skär skivor ner till kanten så du får en klassisk hasselbackspotatis. Lägg dem i kallt vatten i 30 minuter innan du bakar av dem. Pensla dem med lite smör eller olja, salta och peppra och skjuts in i ugnen i ungefär 45 min.

Under tiden följ receptet på paketet till biffarna och forma 2st biffar/person. Stek i olja eller smör. Alternativt kör dem i ugn enligt instruktionerna på baksidan av paketet.

Gör en champinjonsås. Bryn lök och svamp i smör eller olja tills allt fått fin färg. Salta och peppra efter smak. Tillsätt grönsaksbuljong och grädde låt det sjuda i cirka 10 minuter eller tills du fått önskad konsistens på såsen.

Glacera morötterna.  Bryn dem i varm stekpanna i lite smör eller olja runt om på medelhög värme i ca 5 minuter. Salta och peppra innan du tillsätter honung och steker dem till fin färg och konsistens. Pressa över lite citronsaft och låt det koka in.

Lägg upp morötter, biffar, champinjonsås och toppa med hackade nötter och krasse.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Kikärtsbiffar
  • 100 gram champinjoner
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st skivade morötter
  • 1 msk honung
  • ½ st pressad citron
  • 4-8 st tvättade potatisar
  • hackade mandlar och hasselnötter
  • Salt och peppar
  • Krasse (kan uteslutas)
  • Olja eller smör att steka i