risenta 1d

Smarrig glutenfri semmelkladdkaka 🍩 Ingredienser (portioner 8-10 bitar): 125 g smör 2 1/2 dl Risenta mandelmjöl (ca 100 g) 1 tsk malen Santa Maria mald kardemumma 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl Risenta durramjöl 1 krm vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg Till garnering 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl hackad, rostad sötmandel Florsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Smörj en form med avtagbar kant 24 cm i diameter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Smält smör och låt kallna. 4. Blanda ihop alla torra ingredienser. 5. Vispa i ägg och smör. Blanda väl. 6. Häll i formen. 7. Grädda i 20-24 minuter, gott om den är lite kladdig.

Mandelmasse-bollar

Runda, små godsaker med mörk choklad ringlad över. Perfekta som gå bort-present!

Gör så här:

1. Mixa mjöl och socker till ett fint puder i en matberedare.
2. Tillsätt vatten och mixa till en mandel- eller hasselnötmassa.
3. Rulla små bollar av mandelmassan.
4. Smält choklad i en tallrik på en kastrull med kokande vatten.
5. Ringla choklad över bollarna.

Ingredienser
  • 4 dl Risenta mandelmjöl (byt ut mot hasselnötmjöl om du vill göra hasselnötmassa)
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 2-4 msk vatten
  • 100 g mörk choklad