risenta 3d

Släng ihop ett naturligt energitillskott efter träningspasset eller långpromenaden. Våra mumsiga energibars med frön, kärnor och aprikos ger dig en extra kick i vardagen och tar bara 30 minuter att laga! Receptet i bio.

Matiga muffins med västerbottenost

Rika på både fibrer, nyttigheter och god smak. Det perfekta mellanmålet, helt enkelt!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 6 st

Gör så här:

Vispa äggen till en krämig konsistens. Blanda först alla torra ingredienser för sig. Blanda sedan ner osten, crème fraiche, soltorkade tomater och det smälta smöret. Häll i de uppvispade äggen och blanda smeten tills den är jämn och slät. Smörj en muffinsform i teflon (6 st) med smör. Fördela smeten jämnt i formen och stryk till toppen med baksidan av en sked doppad i vatten. Grädda i ugnen på 175 grader i 16-18 minuter.

Ingredienser
  • 3 st ägg
  • 1 1/4 dl Risenta kokosmjöl
  • 3/4 dl Risenta mandelmjöl
  • 1/2 dl Risenta psylliumhusk
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 25 g smält smör + 2 msk till att smörja formarna
  • 4 finhackade soltorkade tomater