risenta 0d

Banan + pannkaka + chia?🥞🍌Unna dig något superenkelt, proteinrikt och gott!

Medelhavssallad med melonkärnepesto och grillad halloumi

Nyttig, god och färggrann sallad med smaker från medelhavet

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Citrusmarinerade morötter:
Hyvla morötterna tunt med hjälp av en vanlig potatisskalare. Lägg i plastpåse och pressa ner saften av en citron. Låt ligga i kylskåp i ca en timme.

Melonkärnepesto:
Grovhacka vitlök och lägg ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser minus olivoljan. Mixa till en massa. Tillsätt olivolja i en tunn stråle.

Sallad:
1. Rosta pumpakärnorna i en het, torr panna tills de fått fin färg. Rör hela tiden så att de inte bränns vid.
2. Koka pasta enligt anvisning, häll av vattnet och låt svalna.
3. Blanda ruccola, röd sallad och frisésallad i en bunke. Tillsätt oliver, pasta, rödlök och saften av en citron. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Förbered grillen och grilla halloumi och paprika gyllenbruna tills de fått fina grillränder.
5. Lägg upp salladen på ett serveringsfat. Garnera med marinerade morötter, melonkärnepeston, rostade pumpakärnor, halloumi och paprika.

Ingredienser
  • 200 g halloumi
  • 1 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1 dl Risenta pumpakärnor
  •  
  • Citrusmarinerade morötter:
  • 2 morötter
  • saften av 1 citron
  •  
  • Melonkärnepesto:
  • 1 dl olivolja
  • saften av 1 citron
  • 1 hackad vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 100 g Risenta melonkärnor
  • nymalen svartpeppar, salt
  •  
  • Sallad:
  • 100 g pennepasta
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 100 g gröna oliver
  • 50 g ruccola
  • 50 g röd sallad
  • 50 g frisésallad
  • saften av 1 citron