risenta 3d

Ett soligt frukosttips till dig som har börjat jobba eller plugga. ☀️ 120 gram vaniljkvarg 1 dl osötad mandelmjölk 1,5 msk chiafrön Vaniljpulver Topping: mangopure, minikeso och passionsfrukt Foto&Recept: @sara.sjostrand sara.sjostrand

Mörk chokladpaj med hasselnöt

Mjuk och len chokladkräm på en botten bakad på härligt hasselnötmjöl. En magisk kombo!

  • Tid: 120
  • Pers/st: 4-6

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till pajbotten i en matberedare. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 min.
2. Tryck ut degen i pajformarna. Nagga med gaffel. Sätt formarna i frysen 30 min. Sätt folie på kanterna så att de inte sjunker under gräddning.
3. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Ta ut och låt svalna. Ta bort folien.
4. Sänk värmen till 150°. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör tills allt smält och rör i mjölken och ägget. Häll upp i formarna och grädda nederst i ugnen i ca 15-20 min.
5. Koka upp grädden till tryffelglasyren och häll över på chokladen rör tills allt har smält.
6. Lägg en klick tryffel på de

Ingredienser
  • Pajbotten:
  • 2 ½ dl Risenta hasselnötmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk Risenta sesamfrö
  • 3 msk Risenta råsocker
  • 125 g smör, kallt skuret i tärningar
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 150 g mörk choklad 56-64 %, hackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  •  
  • Tryffelglasyr:
  • 50 g choklad 56-64 %, hackad
  • ½ dl grädde