risenta 1d

Visste du att hampa är en ört och dess frukt är en liten nöt som kallas hampafrö? Dessa små frön har en nötig smak och är fulla med protein, omega-3 och fosfor. #gulipedia #risenta

NÖTIGA BIFFAR med grönkålssallad

Små kikärtsbiffar serverade med grönkål, rå blomkålssallad, avokado & svarvad polkabeta toppad med krämig mandeldip

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Tillaga biffarna enligt anvisningarna på paketet, gör dem små så att en portion blir 3 st. Repa grönkålen, dra av från stjälken, ner i en bunke. Riv ner den i mindre bitar. Tillsätt juice och rivet citronskal från ½ citron, ½ msk tamari och 1 msk olivolja. Använd rena torra händer och blanda med grönkålen så att dressingen kommer på hela bladen. Ställ åt sidan. Avlägsna de yttersta bladen från blomkålen och den tjockaste nedersta delen. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet ner i en bunke. Hacka ner det gröna på knopplöken, hacka dill och finhacka selleri, tillsätt dem samt juice och zest från ¼ citron, örtsalt, ½ msk olivolja, cayenne och kapris. Blanda runt så att alla smaker möts. Ställ åt sidan. Skär avokadon i 4 delar, skala den och vänd den i citronjuice, så att den inte blir brun. Skala polkabetan och skär i tunna skivor. Lägg polkabeta i kallt vatten med några droppar citronjuice i 5 minuter. Sila av den ordentligt före servering. Ställ åt sidan. I en skål, vispa ihop dressingen med mandelsmör, äppelcidervinäger, vatten, tamari, tabasco och olivolja. Vispa tills den gått ihop och blivit krämig. Spä eventuellt med lite mer vatten. Ta 4 fat och fördela grönkål, polkabetor, avokado, och biffar. Ringla över mandeldressing, fröströssel och toppa med groddar.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta kikärtsbiffar
  • Hasselnöt&mandel
  • 150 g grönkål
  • 1 citron, juice och
  • rivet citronskal
  • ½ msk tamari soja
  • 1 ½ msk olivolja
  • 200 g blomkål
  • 1 röd knipplök
  • 1 knippe dill, ca 15 g
  • 1 stjälk blekselleri
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ krm cayenne
  • ½ dl kapris
  • 1 avokado
  • 1-2 polkabetor
  • DRESSING:
  • 3 msk mandelsmör
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ¼ dl vatten
  • 1 tsk tamarisoja eller
  • annan japansk soja
  • ¼ tsk tabasco
  • 1 msk olivolja
  • TILL SERVERING:
  • Fröströssel
  • Groddar