Välkommen Bönlasagne, vår kanske allra mest efterlängtade nyhet. Lasagneplattorna är ekologiska, helt glutenfria och självklart supergoda. #gulanyheter #risenta

Risenta 15 timmar sen

Sugen på en utmaning? Risenta är med och sponsrar Stockholm Tunnelrun och vi har 10 startplatser att dela ut. För att tävla måste du vara över 18 och skriva en kort motivering i kommentarsfältet. Vi väljer ut 10 vinnare på onsdag 1 mars. Sista anmälningsdatum för vinnarna är 3 mars. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till!

Risenta 4 dagar sen

Vad är #engodaremorgon för dig? Vår nya granola är ekologisk, supergod och helt utan tillsatt socker.

”Nya tidens macka”

Kristina Andersson som är dietist har exklusivt för Risenta tagit fram en macka gjord på Risentas brödmix Fröbröd, som innehåller 50 procent olika fröer. Ett väldigt enkelt och snabbt sätt att baka eget nyttigt bröd.

  • Tid: 1h 20 min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Skär paprikan och zucchinin i bitar. Dela cocktailtomaterna och klyfta löken. Lägg grönsakerna i en ugnsfastform, häll oljan över och rosta i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader Celsius. Skölj kikärtorna ordentligt och mixa alla ingredienser till hummusen. Späd ev. med lite vatten om du önskar lösare konsistens. Bred ett tjockt lager hummus på brödskivan och lägg på de rostade grönsakerna. Toppa med ärtskott, en nypa flingsalt och några varv nymald svartpeppar.

Ingredienser
  • Rostade grönsaker
  • 1 gul paprika
  • 10 cocktailtomater
  • ½ zucchini
  • ½ röd lök
  • 1 msk olivolja
  • Hummus
  • 1 burk kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk tahini (valfritt)
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk spiskummin (valfritt)
  • salt, ärtskott, flingsalt
  • svartpepppar