risenta 3d

Från oss alla, till er alla - här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en julig chiapudding 🎄✨

Pannkakstårta med dulce de leche

Kanske världens godaste efterrätt! Dulce de leche betyder söt mjölk och är mycket populärt i bland annat Sydamerika. Tillsammans med våra härliga kokospannkakor, svenska äpplen, kanel och vaniljgrädde är det här en oslagbar avslutning på en god middag.

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 1 tårta

Gör så här:

Kokospannkakor:
1. Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten svälla ett par minuter.
2. Skeda ut små pannkakor, ca 5 cm i diameter, med en sked i torr teflonpanna. Stek pannkakorna på låg värme tills de fått fin färg på båda sidor.

Dulce de leche:
Lägg burken i en kastrull med vatten och låt koka på svag värme i 2 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Låt svalna helt innan du öppnar. Voilà, dulce de leche!

Pannkakstårta:
1. Skala och skiva 2 äpplen tunt.
2. Stek äpplena i smör, socker och kanel.
3. Skiva sista äpplet tunt, men låt det vara naturellt.
4. Bred ett lager kolakräm över en pannkaka, lägg på både stekta och naturella äppelskivor. Varva pannkakor, kolakräm och äpplen tills du har en pannkakstårta.

Servera med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver.

Ingredienser
  • Kokospannkakor:
  • 2 1/2 dl mjölk/rismjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 msk Risenta rårörsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl Risenta kokosmjöl
  • 3 msk majsstärkelse
  •  
  • Dulce de leche:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  •  
  • Stekta äpplen:
  • 3 äpplen
  • smör till stekning
  • Risenta rårörsocker
  • Kanel