risenta 5d

TÄVLING! Du glömmer väl inte bort vår tävling Toppa maten? Dela med dig av ditt bästa toppa-tips under #toppamaten Vi drar en vinnare varje vecka som får ett presentkort på 1000 kr att handla mat för!

Päronpizza med valnötter och chèvre

  • Tid: 75min
  • Pers/st: 2

Gör så här:

Pizzabottnarna:
1. Blanda jäst, mjöl, psylliumfrön och salt i en skål.
2. Tillsätt honung, olja och varmt (cirka 50°C) vatten.
3. Knåda degen ordentligt så att den blir smidig.
4. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
5. Kavla ut till två pizzor, stora nog att täcka en varsin ugnsplåt.


Garnering:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Pensla pizzabottnarna med olivolja.
3. Kärna ur päronen och skiva dem tunt på längden. Fördela över pizzabottnarna och salta och peppra rikligt.
4. Smula över chèvre och valnötter samt ringla över honungen. Toppa med färsk timjan och lite olivolja.
5. Grädda i cirka 15 minuter.
6. Klipp pizzorna i lämpliga bitar och servera medan de fortfarande är lite varma.

Ingredienser
  • Pizzadeg:
  • 3 tsk torrjäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk Risenta psylliumfrön
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 skvätt olivolja
  •  
  • Fyllning:
  • 6 päron
  • 70 g valnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 1 kruka färsk timjan
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja