risenta 5d

Från oss alla, till er alla - här kommer ett smarrigt och enkelt recept på en julig chiapudding 🎄✨

Pinjekakor med syltklickar

Sega och krispiga kakor med hälsosammare sötma från hemkokt hallonsylt!

  • Tid: 30min + 2h i kyl
  • Pers/st: 25 st

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till degen i en bunke.
2. Lägg ut plastfolie på köksbänken och forma degen till en rulle (ca 30 cm lång).
3. Linda in rullen i plastfolien och lägg i kylen minst 2 tim.
4. Koka ihop hallon och socker till en sylt i ca 15 min. Sylten ska bli ganska fast och koncentrerad. Låt svalna.
5. Sätt ugnen på 200°.
6. Skiva degen i 25 skivor. Tryck ett hål på mitten av skivorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Fyll med sylt och grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakorna har fått färg. Ta ut och låt svalna.

Ingredienser
  • Kakdeg:
  • 1 påse Risenta mandelmjöl
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 2 ägg
  • 1 påse Risenta pinjenötter
  •  
  • Sylt:
  • 225 g frysta el färska hallon
  • ½ dl Risenta rårörsocker